Isabel la Catòlica, 20 - 08291 Ripollet

935 809 566

“Viu naturalment!”, el lema del curs 2023-24

“Viu naturalment!”, el lema del curs 2023-24

“Viu naturalment!” és el lema de les escoles FEDAC per al curs 2023-24. Des de l’àrea de recerca i sentit (RiS) ens conviden a emprendre un camí de descobriment de les quatre dimensions humanes (cap, cos, cor i ànima) en connexió amb la natura i els altres.

“Viu naturalment! vol ser una crida a viure en plenitud i harmonia amb TU mateix i també amb les persones que t’envolten i la Mare Terra, ja que tots estem interrelacionats i formen part del mateix tot. Per això, al llarg del curs i a través d’activitats i propostes adaptades a cada etapa educativa, a les escoles FEDAC ens proposem viure naturalment per:

  • Tornar a les arrels, a la natura, i recuperar i reconciliar-nos amb la Mare Terra: El lema del curs és una invitació per reflexionar al voltant de la nostra relació particular amb el planeta Terra. I sobretot és una oportunitat per liderar un compromís personal amb el medi ambient a través d’accions concretes i significatives que suposin un canvi.
  • Estimar, respectar i cuidar el nostre cos: Viure naturalment és canviar els paradigmes sobre el nostre cos, aprendre a estimar-lo, a treballar l’autoestima i el concepte que tenim de nosaltres mateixos. És cuidar el nostre cos amb una dieta i uns hàbits saludables. I és també ser conscients i valorar els nostres talents i els dels altres, fent-los brillar i posant-los al servei de les persones que ens envolten.
  • Conèixer i viure les emocions: Les emocions ens connecten amb el cor, i viure-les naturalment és conèixer-les i aprendre a gestionar-les. El lema del curs esdevé alhora una invitació a desenvolupar l’empatia i el respecte cap a les emocions dels altres.
  • Valorar, conèixer i contruir la identitat pròpia: Quan ens arrelem en el nostre entorn, se’ns obren les portes per conèixer i valorar la nostra identitat, i aquesta és també una oportunitat per valorar les diferències i la riquesa presents en el món.

Treball dels ODS a partir del lema curs.

A les escoles FEDAC treballem globalment cada curs un lema per educar el caràcter i fer que els nostres alumnes esdevinguin persones íntegres i compromeses amb el món que ens envolta.El lema d’enguany està relacionat, a més, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Així, permetrà endinsar-nos especialment en l’ODS 3: Salut i benestar, l’ODS 5: Igualtat de gènere, l’ODS 12: Producció i consum responsables, l’ODS 13: Acció pel clima, l’ODS 14: Vida submarina i l’ODS 15: Vida d’ecosistemes terrestres.

Per qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb l’escola #fedacripollet per demanar una visita personalitzada:
👥 Presencialment → c/ Isabel la Catòlica, 20
☎️ Per telèfon → 935 809 566
💻 A través de la nostra web → https://ripollet.fedac.cat/

Llegiu més notícies i seguix-nos a @fedacripollet i @actualitza’t

CreaEscola Quality Certificate for Education Website